Blog Novosti

Izbjeljivanje zuba je stomatološki postupak kojim se postojeća nijansa zuba mijenja u nekoliko nijansi svijetliju, a rezultati i njihova trajnost zavise od prirodne boje zuba, vrste metode za izbjeljivanje zuba, ali i vašem načinu života pre i nakon zahvata. Ako ste pušač, često pijete kafu, obojene, gazirane sokove, čajeve poput crnog zelenog, uzimate neke od lekova koje kao nuspojavu daju efekat prebojenosti dugotrajnost ovog postupka neće biti dugo zadovoljavajuća.

Danas na tržištu ima jako puno preparata koji se nude za postizanje belog osmijeha ali trebate biti vrlo obazrivi. Većinom su to jake kiseline i efekti koje vi samostalno ne možete kontrolisati. Obratite se našem stručnom timu koji  će vratiti ljepotu vašim zubima i osmijehu, a savremena sredstva izbjeljivanja zuba poput Opalescence Boost gela nemaju samo estetsku funkciju, već i zdravstvenu zaštitu: štite vaše zubno meso, ublažavaju osjetljivost zubi, jačaju zubnu gleđ i spriječavaju nastanak karijesa.

Danas postoji nekoliko metoda za uspješno izbjeljivanje zuba, a njihov izbor zavisi od uzroka i stepena njihovog tamnjenja koje ćemo procijeniti prilikom  pregleda te nakon toga vam preporučiti metodu koja najbolje odgovara vašim zubima.

Usluge koje Vam možemo ponuditi su:

  • Bijeljenje zuba pomoću uv lampe
  • Izbijeljivanje pojedinačnih avitalnih (tamnih) zuba
  • Kućno bijeljenje zuba
24 May, 2020

Šta su FullAlign ortodontske folije?

FullAlign su ortodontske folije za ispravljanje zuba napravljene od tanke, providne medicinske plastike (poliuretan), za razliku od klasičnih fiksnih proteza koje se sastoje od metalnih bravica, lukova i elastičnih gumica.

Read More
17 May, 2020

Bruksizam

Bruksizam je psihogeno uslovljeno škripanje i stiskanje zuba tokom sna ali može i u budnom stanju.

Read More