PREVENTIVNA I DJEČIJA STOMATOLOGIJA

Vrlo je bitno rano usvajanje dobrih navika, jer to je put do zdravog osmijeha!
Preventivna i dječija stomatologija je jedna od važnijih grana stomatologije koja je usmjerena na praćenje rasta i razvoja usne šupljine i vilica kod djece te prevenciju i sanaciju karijesa zuba.

Osnovni preduslovi za zdrav osmijeh su pravilna ishrana i redovna oralna higijena. Preporuka je da se zubići peru od momenta pojave prvog zuba u ustima te treba voditi računa o pravom odabiru četkice i kaladonta skladno uzrastu djeteta. Pored Vaše brige o zdravlju usta i zuba Vašeg djeteta naš tim je tu da prekontroliše i upozna Vas u pravo stanje pa su redovne kontrole poželjne jednom u 3-6.meseci. To su posjete uz osmijeh, igru i prijateljstvo. Kada se ostvare prijateljski odnosi između djeteta i našeg tima održavanje zdravih zuba je lako.

Preventivne mjere u najmlađem dobu:

  • Uklanjanje mekih naslaga i demonstracija oralne higijene (pranje zuba)
  • Fluorizacija zuba
  • Zalivanje fisura
  • Sanacija mliječnih i stalnih zuba

Prva posjeta stomatologu treba da bude uvijek u trenutku kad nema nikakvih problema niti bolnih stanja, jer je to jedini način da dijete stekne povjerenje i oslobodi se straha zauvijek.

Zdrav dječiji osmijeh je najljepši osmijeh!

Krunice

Krunice prekrivaju u potpunosti pripremljeni dio zuba.

Hitni slučajevi

Hitni slučajevi +387 65 718 587

Zdravlje zuba

Za bijele zube grickajte mrkvu i jabuku

Kako program porodični stomatolog funkcioniše?

Porodični stomatolog prati stanje i zdravlje cijele porodice, razumije stomatološke potrebe porodice, a ima i važnu edukativnu ulogu u razvoju dobrih higijenskih navika kod djece. Djeca će lakše pobijediti strah od stomatologa i formirati povjerenje ukoliko vide da isti stomatolog tretira i njihove roditelje. Ukoliko je neke navike potrebno menjati, to se takođe mnogo efikasnije sprovodi na nivou porodice.

Porodica i porodična istorija predstavljaju važne faktore kada se radi o oralnoj higijeni i zdravlju, iz više razloga.

  • Predispozicije za određene stomatološke probleme su često nasljedne.
  • Zdrave navike vezane za oralnu higijenu formiraju se unutar porodice.
  • Savladavanje straha od stomatologa i formiranje pozitivnog stava prema redovnim posjetama stomatologu se takođe odvijaju u krugu porodice.
IMG_3991a

Naš tim