IZBJELJIVANJE ZUBA

Izbjeljivanje zuba je stomatološki postupak kojim se postojeća nijansa zuba mijenja u nekoliko nijansi svjetliju, a rezultati i njihova trajnost zavise od prirodne boje zuba, vrste metode za izbjeljivanje zuba, ali i Vašem načinu života prije i nakon zahvata. Ako ste pušač, često pijete kafu, obojene, gazirane sokove, čajeve poput crnog zelenog, uzimate neke od lijekova koje kao nuspojavu daju efekat prebojenosti dugotrajnost ovog postupka neće biti dugo zadovoljavajuća.

Danas na tržištu ima jako puno preparata koji se nude za postizanje bijelog osmijeha, ali trebate biti vrlo obazrivi. Većinom su to jake kiseline i efekti koje Vi samostalno ne možete kontrolisati. Obratite se našem stručnom timu koji će vratiti ljepotu Vašim zubima i osmijehu, a savremena sredstva izbjeljivanja zuba poput Opalescence Boost gela nemaju samo estetsku funkciju, već i zdravstvenu zaštitu: štite Vaše zubno meso, ublažavaju osjetljivost zuba, jačaju zubnu gleđ i spriječavaju nastanak karijesa.

Danas postoji nekoliko metoda za uspješno izbjeljivanje zuba, a njihov izbor zavisi od uzroka i stepena njihovog tamnjenja koje ćemo procijeniti prilikom pregleda te nakon toga Vam preporučiti metodu koja najbolje odgovara Vašim zubima.

Usluge koje Vam možemo ponuditi su:

  • Bjeljenje zuba pomoću uv lampe
  • Izbjeljivanje pojedinačnih avitalnih (tamnih) zuba
  • Kućno bjeljenje zuba
  • Specijalne paste za bjeljenje zuba

Redovni pregledi

Redovnim pregledima čuvate zdravlje zuba.

Hitni slučajevi

Hitni slučajevi +387 65 718 587

Oralna higijena

Oralna higijena sprečava mnoge probleme

Kako program porodični stomatolog funkcioniše?

Porodični stomatolog prati stanje i zdravlje cijele porodice, razumije stomatološke potrebe porodice, a ima i važnu edukativnu ulogu u razvoju dobrih higijenskih navika kod djece. Djeca će lakše pobijediti strah od stomatologa i formirati povjerenje ukoliko vide da isti stomatolog tretira i njihove roditelje. Ukoliko je neke navike potrebno menjati, to se takođe mnogo efikasnije sprovodi na nivou porodice.

Porodica i porodična istorija predstavljaju važne faktore kada se radi o oralnoj higijeni i zdravlju, iz više razloga.

  • Predispozicije za određene stomatološke probleme su često nasljedne.
  • Zdrave navike vezane za oralnu higijenu formiraju se unutar porodice.
  • Savladavanje straha od stomatologa i formiranje pozitivnog stava prema redovnim posjetama stomatologu se takođe odvijaju u krugu porodice.
IMG_4008a

Naš tim