ORALNA HIRURGIJA I IMPLANTOLOGIJA

Oralna hirurgija predstavlja granu stomatologije koja obuhvata razne hirurške zahvate u usnoj šupljini. Pružamo širok spektar usluga iz ove oblasti zahvaljujući saradnji sa specijalistima oralne hirurgije. Ukoliko se ukaže potreba i naši stomatolozi predlože hirurški vid terapije, takav pacijent prolazi kroz pripremu u smislu detaljne anamneze sa upitnikom o stanju opšteg zdravlja, eventualne potrebne premedikacije, konzervativno-parodontološke sanacije zuba i mekih tkiva, te sprovođenje same intervencije i kontrolnih pregleda.

Usluge koje radimo:

  • Ekstrakcija (vađenje) zuba – klasično i hiruško
    Vađenju zuba se pristupa profesionalno i pažljivo, poštuju se sve faze rada kako bi se sačuvala kost i omogućilo brže zarastanje rane s ciljem brze i kvalitetne izrade nadoknade izgubljenog.
  • Impaktirani umnjaci su danas čest problem ali uz stručan tim intervenciija je bezbolna a postoperativni period kratak. Savetujemo vađenje umnjaka preventivno da bi se izbegle komplikacije u budućnosti.
  • Frenulektomija je uklanjanje abnormalno razvijenog frenuluma incizijom, ekscizijom ili transpozicijom tkiva u području frenuluma. Često se radi kod djece u terapiji dijastema izmedju gornjih sekutića.
  • Apikotomija je operativni zahvat kojim se odstranjuje vrh korijena zuba zajedno sa patološkim tkivom (granulom, cista) koje se razvilo oko njega.
  • Zubni (dentalni) implantati su titanski vijci koji nadoknađuju izgubljene zube. Sastoje se od dijela koji se ugrađuje u kost i suprakonstrukcije – nadogradnje koja kasnije nosi zub, most ili protezu. Zubni implantati su biokompatibilni, što znači da se potpuno stope s kosti i organizam ih prihvati kao svoje. Posljedica je potpuno prirodan osjećaj i funkcija kakvu ste imali s vlastitim zubima.

Zubni implantati

Titanski vijci koji nadoknađuju izgubljene zube.

Hitni slučajevi

Hitni slučajevi +387 65 718 587

Porodični stomatolog

Vaš stomatolog za čitavu porodicu

Kako program porodični stomatolog funkcioniše?

Porodični stomatolog prati stanje i zdravlje cijele porodice, razumije stomatološke potrebe porodice, a ima i važnu edukativnu ulogu u razvoju dobrih higijenskih navika kod djece. Djeca će lakše pobijediti strah od stomatologa i formirati povjerenje ukoliko vide da isti stomatolog tretira i njihove roditelje. Ukoliko je neke navike potrebno menjati, to se takođe mnogo efikasnije sprovodi na nivou porodice.

Porodica i porodična istorija predstavljaju važne faktore kada se radi o oralnoj higijeni i zdravlju, iz više razloga.

  • Predispozicije za određene stomatološke probleme su često nasljedne.
  • Zdrave navike vezane za oralnu higijenu formiraju se unutar porodice.
  • Savladavanje straha od stomatologa i formiranje pozitivnog stava prema redovnim posjetama stomatologu se takođe odvijaju u krugu porodice.
slider1-01-new

Naš tim