ESTETSKA STOMATOLOGIJA

ESTETSKA STOMATOLOGIJA je oblast stomatologije koja je danas sve više zastupljena i tražena, te je prisutna u svim granama stomatologije, tačnije savremena stomatologija se ne može zamisliti bez estetskog pristupa. Blistav i zdrav osmijeh je san svakog pacijenta a naš cilj je da to ispunimo i ispratimo Vas sa jačim samopouzdanjem.

Danas, u modernoj stomatologiji blistavo bijeli zubi su trend, ali ne treba zaboraviti da je funkcionalnost jednako bitna i da naš tim želi učiniti Vaš osmijeh PRIRODNIJIM, LJEPŠIM ALI I FUNCIONALNIJIM. Koliko god da je bitno da je Vaš osmijeh zapažen, bitno je i da on ima sklad sa Vašim licem, govorom, žvakanjem. Estetika i funkcija pri radu sa savremenim materijalima i tehnologijama su ključ uspeha u našem radu.

Usluge u okviru estetske stomatologije :

  • Bijele plombe
  • Kompozitne fasete
  • Izbjeljivanje zuba pomoću UV lampe
  • Izbjeljivanje avitalnih pojedinačnih zuba
  • Zubni nakit (cirkon)
  • Keramičke fasete, krunice, mostovi, inleji, merilend mostovi

Bijele plombe (ispuni) zatvaraju manje defekte u zubima nastale karijesom ili traumom (lom). U prošlosti su materijal izbora često bile tzv.crne plombe – amalgami, a danas su estetski i zdravstveno neprihvatljive te ih se preporučuje zamijeniti. Materijali koje koristimo su visoko estetski kompoziti. Ispuni se izrađuju tako da vjerno oponašaju izgled zuba.

Bijele plombe su po sastavu kompozitne smole, odnosno spoj čestica kvarca i različitih minerala u smolastoj bazi koje u sebi nemaju metale, živu i ostale materijale koji mogu biti štetni i opasni po Vaše zdravlje. Zbog bijele boje vraćaju zubu prirodan i estetski savršen izgled, a najnovije generacije bijelih plombi otklonile su prijašnju mogućnost ispadanja te su sada dokazano trajnije i čvršće.

Redovni pregledi

Redovnim pregledima čuvate zdravlje zuba.

Hitni slučajevi

Hitni slučajevi +387 65 718 587

Iskustvo

Devet godina iskustva

Kako program porodični stomatolog funkcioniše?

Porodični stomatolog prati stanje i zdravlje cijele porodice, razumije stomatološke potrebe porodice, a ima i važnu edukativnu ulogu u razvoju dobrih higijenskih navika kod djece. Djeca će lakše pobijediti strah od stomatologa i formirati povjerenje ukoliko vide da isti stomatolog tretira i njihove roditelje. Ukoliko je neke navike potrebno menjati, to se takođe mnogo efikasnije sprovodi na nivou porodice.

Porodica i porodična istorija predstavljaju važne faktore kada se radi o oralnoj higijeni i zdravlju, iz više razloga.

  • Predispozicije za određene stomatološke probleme su često nasljedne.
  • Zdrave navike vezane za oralnu higijenu formiraju se unutar porodice.
  • Savladavanje straha od stomatologa i formiranje pozitivnog stava prema redovnim posjetama stomatologu se takođe odvijaju u krugu porodice.
slider1-01-new

Naš tim