Blog Novosti

Vrlo je bitno rano usvajanje dobrih navika, jer to je put do zdravog osmijeha!

Preventivna i dječija stomatologija je jedna od važnijih grana stomatologije koja je usmjerena na praćenje rasta i razvoja usne šupljine i vilica kod djece te prevenciju i sanaciju karijesa zuba.

Osnovni preduslovi za zdrav osmijeh su pravilna ishrana i redovna  oralna higijena. Preporuka je da se zubići peru od momenta pojave prvog zuba u ustima te treba voditi računa o pravom odabiru četkice i kaladonta skladno uzrastu djeteta. Pored Vaše brige o zdravlju usta i zuba vašeg djeteta naš tim je tu da prekontroliše i upozna Vas u pravo stanje pa su redovne kontrole poželjne jednom u 3-6.meseci. To su posjete uz osmijeh, igru i prijateljstvo. Kada se ostvare prijateljski odnosi između djeteta i našeg tima održavanje zdravih zuba je lako.

Preventivne mjere u najmlađem dobu:

  • Uklanjanje mekih naslaga i demonstracija oralne higijene (pranje zuba)
  • Fluorizacija zuba
  • Zalivanje fisura
  • Sanacija mlečnih i stalnih zuba

Prva posjeta stomatologu treba da bude uvijek u trenutku kad nema nikakvih problema niti bolnih stanja, jer je to jedini način da dijete stekne povjerenje i oslobodi se straha zauvijek.

Zdrav dječiji osmijeh je najljepši osmijeh!

13 May, 2020

Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba je stomatološki postupak kojim se postojeća nijansa zuba mijenja u nekoliko nijansi svijetliju, a rezultati i njihova trajnost zavise od prirodne boje zuba, vrste metode za izbjeljivanje zuba, ali i vašem načinu života pre i nakon zahvata.

Read More
17 May, 2020

Bruksizam

Bruksizam je psihogeno uslovljeno škripanje i stiskanje zuba tokom sna ali može i u budnom stanju.

Read More
12 May, 2020

Protetika

Bezmetalne cirkon krunice DA VAŠ OSMEH BLISTA! Ako vam nedostaje jedan ili više zuba ili vam se ne sviđa izgled vaših zuba na osnovu pregleda zuba i rentgenskog snimka, predložit ćemo Vam najbolja rješenja za vaš osmijeh.

Read More